perjantai 23. maaliskuuta 2012

Karjalaista makaroonilaatikkoa!

Tänää tehtii viikolopu kunniaks oikeen perinteistä karjalaista makaroonilaatikkoa. Tällä reseptillä saa tehtyä myös toisen version, "pääkallon". Makaroonilaatikon ja pääkallon ero on se, että makaroonilaatikko laitetaan uuniin ja pääkalloa ei laiteta uuniin. Molemmat tosi hyviä! Pikemittä puheitta reseptien pariin:
  
                                 MAKAROONILAATIKKO:


Tarvitset: n.5 dl makaronia, 2 dl ruokakermaa, n.500g jauhelihaa, ripaus; suolaa, mustapippuria, jauhelihamaustetta sekä valkosipulimaustetta, vettä, 2 kananmunaa, öljyä vuoan voiteluun
Voitele vuoka.
Kun vesi kiehuu lisää makaronit joukkoon, anna kiehua n.7-10 minuuttia
Riko kananmunat ja tarkista ettei munissa ole mitään vikaa.
Paista jauheliha.
Laita uuni lämpenemään 200 celsiusasteeseen.
Huuhtele keitetyt makaronit kylmällä vedellä.
Lisää jauheliha makaronien sekaan.
Sekoitettuna:)
Lisää kananmunat ja sekoita.
Lisää ruokakerma.
Tältä sen pitäisi näyttää.
Lisää mausteet.
Lisää seos vuokaan.
Lisää korppujauho pinnalle.
Itäsuomalaisittain laita korppujauhojen päälle nokare voita.

Ota pois uunista kun pinta on kullanruskea. (uunissa n.45 minuuttia)



                                         Ei muuta ku syöömäään:)! Hyvää viikonloppua teille kaikille ja nyt rohkeesti vaan kommentoimaan:-) ja kattokaa perjantai-illa kunniaks tää koskettava video täältä :) ( ei olla mitään Bieber faneja mut tää video on aivan ihana!:)) Hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Pakko sanoo itä-suomalaisena, et on toi voi juttu mulle ihan uus. :DD

    VastaaPoista
  2. Se o varmaa iha yksilöllist: joku laittaa jaa joku ei:D

    VastaaPoista
  3. eiks noi korppujauhot maistu oudolta tos pinnal? en oo ainakaa ikinä kokeillu mut jos se hyvää on, vois testaa : D

    VastaaPoista
  4. Ei ne maistu oudol, on itseasiassa tosi hyviä:)!

    VastaaPoista
  5. Hyvä idea tuo korppujauho :) En olekaan ennen laittanut makaroonilaatikkoon, mutta ensi kerralla laitan. Muissa laatikoissa on ainakin maistunut hyvälle. Kiitos vinkistä!

    Maija Hannonen

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista:)!