Hihii:D Tänää me päätettii kokeil jotain ihan uutta. Nimittäin Bebe-leivosta. Kuuleman mukaan se on vaikea ja haastava ja sitä se olikin. Tehtiin se tavalliselle muffinssipaperivuoalle ja sit tajuttiin et olis ollu semmone metallivuoka, joten jos teillä hyvät lukijat on sellasia, niin KÄYTTÄKÄÄ niitä ihmeessä. Niitte kanssa on PALJON helpompi tehä noita, koska ne pysyy kasassa toisin kuin paperivuoat.
Helppoa se ei ollut tehdä niitten paperivuokien kanssa..... Ja me ei värjätty sitä pinkiksi, koska ei ollu elintarvikeväriä, mutta voi myös värjätä jos haluaa. Mutta eipä tässä muuta, hyvää sunnuntaipäivän jatkoa;)!
Bebe-leivos:
|
Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
|
|
Lisää kulhoon sokeri, |
|
ja huoneenlämpöinen voi. |
|
Vaahdota hyvin. |
|
Lisää muna koko ajan vatkaten. |
|
Sekoita jauhot seokseen. Siirrä taikina hetkeksi jääkaappiin. |
|
Painele voideltuihin leivosvuokiin ohuesti taikinaa.
Toista sama lopuille. Paista leivospohjia
uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes taikina on
saanut kauniin vaalean hiekan värin. |
Täyte:
2 dl vispikerma
1 dl voita
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria | | | |
|
Vatkaa vispikerma vaahdoksi |
|
Vatkaa myös voi ja sokerit. |
|
Sekoita voi-sokerit seos sekä vispikerma, saat kreemin. Jaa täyte murokuppeihin ja nosta ne jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.
Kuorrute:
1 dl tomusokeria
tai 2 rkl mansikanmakuista tomusokeria + 3 rkl tomusokeria
vettä
nonparelleja
Sekoita yhteen. Lisää kuorrute täytteen päälle.
Koristele haluamallasi tavalla. Tarjoile kylmänä.
Loppuun sanottaneen, harjoitus tekee mestarin! Joskus parin kuukaude pääst me tehää nii suupeer hienoi et ei mitää rajaa;)! Hyvää sunnuntai-illan jatkoa kaikille!:)
|
mitä tolle kreemille tehdään ?
VastaaPoistaMitä tarkottaa jaa täyte murokuppeihin?
VastaaPoistaAno se on se täyte :))
Niin joo ja sit vielä paljonko vettä tomusokerin kanssa?
VastaaPoistaJa miten kuorrutteen saa laitettuu pehmeen täytteen päälle?
Montako leivosa ohjeesta tulee?