sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

l'avoine tosca la tarte aux pommes :)!

Tässä sitä eilen lupaamaa vähän vaativampaa herkkua:) Tehtiin kinuskikastiketta ja kauratoska-omenapaistosta. Käy hyvin välipalaksi/jälkiruoaksi. Tässä sitten ohjeita ja kuvia tekovaiheista.


                                               Kinuskikastike: 


2 dl kermaa, ½ dl sokeria, nokare voita,
   2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria, 1 dl siirappia

                           Sekoita ainesosat (paitsi vanilja- tai vanilliinisokeri) yhteen.
Tältä kastikkeen pitäisi näyttää ennen kiehumista.
Kiehauta seos, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Jäähdytä ennen tarjoilua. (Prosessin nopeuttamiseksi veimme kattilan hetkeksi lumihankeen jäähtymään)
Tarjoile kylmänä.




    


                                          KAURATOSKA-OMENAPAISTOS





2-4 omenaa
3tl vettä
kauratoska:
100g voita/margariinia
½dl sokeria
2-3dl kaurahiutaleita
1tl kanelia 
























 
Pese ja kuori omenat.
Pilko omenat lohkoiksi.

Täytä uunivuoka omenanlohkoilla.
Tiputtele vettä lusikalla omenoiden päälle.
 
Sulata voi mikrossa ja lisää sinne kaikki kauratoskan ainekset ja levitä seos omenaviipaleiden päälle.
Ripottele kaneli toskan päälle.
Laita uuniin n.30 minuutiksi.
Valmis paistos.
                                                                           

 Anna jäähtyä muutama minuutti ja tarjoile kylmän kinuskikastikkeen kera!


                                               MAKOISIA HETKIÄ! :-)


























                                                              

7 kommenttia:

Kiitos kommenteista:)!