lauantai 14. huhtikuuta 2012

Crème brûlée et de guimauve!

                                            HEIPPARALLAA  JA  HYVÄÄ LAUANTAITA! :-)

Teit lukijoit o yli 20 :-) JES! Pääsiäinen tuli ja meni, nyt siitä on jo viikko! Aika menee niin nopeesti...
Tänään tehtiin jotain iiiiiiihan uutta, nimittäin crème brûléeta (kuten luvattiinkin tehdä, kun on yli 20 lukijaa) ja vaahtokarkkeja.
Tän päivän kokkaukset oli vaikeusasteeltaan keskitasoa. Työ vaatii aikaa ja TILAA!
Vaikeinta varmaan oli vesihauteen ottaminen pois uunista (laitettiin pikkusen liikaa vettä).

                                         MENU:
                                     Crème brûlée
                                      "Vaahtolevyt"



               Crème brûlée:


Vuokien kuorrutus: 1 dl sokeria, ½ dl kiehuvaa vettä
     
Kiehauta vesi

Lisää sokeri paistinpannulle, sulata


Lisää vesi

Täytä kulhot sokerivuoalla.


Tarvitset: 4 munaa, 2 dl kermaa, 2 dl maitoa, 2 rkl sokeria, 2 tl vanilja-/vanillinisokeri.
                                       
Lisää kattilaan maito ja kerma
Riko kananmunat


Vatkaa munat.

Kiehauta kermamaitoseos.



Lisää vatkatut munat ja kiehautettu kermamaitoseos.
Sekoita hyvin.


Mausta sokerilla,

vanilliinisokerilla.

Sekoita hyvin.

Jaa vuokiin.

Täytä uunipannu* vedellä (uunipeltiä korkeammat reunat)
                                         
Laita vuoka-astia veteen.

                                                             "VAAHTOLEVYT"
200g    sokeria
2 rkl  hunajaa
½ dl    vettä
7 kpl   liivatetta
100g valkuaisia (n.3kpl)
1 rkl vaniljasokeria
(3-4 tippaa elintarvikeväriä)
tomusokeria ja maissitärkkelystä pintojen jauhottamiseen (laitettii 1 dl molempia)


Mittaa  hunaja ja vesi kattilaan.

Lisää joukkoon sokeri.
Sekoita hyvin.

Erottele valkuaiset keltuaisista.



Kiehauta hunajasokerivesi seos 127 asteiseksi.

Lisää valkuaisten joukkoon vaniljasokeri.


Vatkaa vahvaksi vaahdoksi(sammuta vatkain, kokeile kahdeksikkoa pinnan päälle jos pysyy hetken seos on tarpeeksi kovaa)


Lisää joukkoon hunajavesisokeri seos ja vatkaa hyvin.

Kiehauta vesi.

Lisää joukkoon elintarvike väri jos haluat.  (me laitettii mut ei vaikuttanu)


Vatkaa vesi joukkoon.

Seos on valmista kun se on sakeaa ja kiiltävää.

Sekoita yhteen tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi leivinpaperin päälle.

Jauhoita pinta.


Valuta jauhoitetulle leivinpaperille. (jos haluat paksuja vaahtokarkkeja taita leivinpaperi kahtia)
Levitä tasaisesti.
Anna jäähtyä pari tuntia. (me laitettiin toinen pelti päälle ja ulos jäähtymään)
Viipaloi.

Laita tarjoiluastioihin.

Nauti!
    

P.S Mitäs pidätte uudest ulkoasust;)?

11 kommenttia:

  1. Oli hyviä, kiitos. Mun mielestä vaikeustaso oli enemmän kuin keskitasoa! Ilona

    VastaaPoista
  2. Pakko sanoo mut eihän toi oo creme bruleta vaan pannacottaa!? Ellen oo ihan väärässä.
    Creme bruleessa se kerma keltuais sekotus laitetaan astioihin ja siihen sokeria päälle joka sitten puhalllus lampulla kovetetaan. Pannacotta on tollasta enemmän hyytelöä ja creme brulee taas semmoista jota ei saa edes astiasta pois kun se on niin pehmeetä. Tein nimittään eilen creme bruleeta ja oli hyvää. Tehtiin myös ylimääräisestä valkuaisesta ranskalaisia macaroneja jotka olivat aivan ihania eikä edes vaikeita vink vink sitä sitten vaan tekemään ;)
    Mutta en jaksa odottaa että paasen tekemään tota vaahto levyä nams :D

    VastaaPoista
  3. Lotta: keittokirjas toi oli nimel creme brulee:)

    VastaaPoista
  4. Ai nii ja ollaan tehty macaroneja ennen ku perustettiin blogi ni pariinkin kertaan, voidaan tehä niistäki postaus joku kerta.

    VastaaPoista
  5. Vähä jännä et se oli tolleen ku toi on kummiski enemmän italian pannacottaa kun creme bruleta mut melkein samanlaisia ovat.

    VastaaPoista
  6. Toi tee kysely ei oikee tuu selvänä ku on nii mustat ja värikkäät noi reunukset :)

    VastaaPoista
  7. Noi vaahtolevyt näyttää ihanilta, mut saako noista paksumpia jos tekee yhelle pellille kaksinkertaisen ohjeen vai miten se menee ku en oikeen tajunnu tosta :D Ja pitäskö väriainetta lisätä enemmän? Pystyykö noita marmoroimaan kahdella värillä?

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista:)!