tiistai 17. heinäkuuta 2012

Aikaa kuluu

Heinin pikkuveljellä synttärit, onneeeeeeeaaaa! Kun kerran synttäreiden aika on ja kesää kun vietetään vuorossa on mansikka-kakku. Sit vähä tämmöst palautet mitä teilt lukijoilt o tullu: kuvii o kuulemma liikaa, " kyl ihmiset ny suola osaa kaataa,ottakaa kuva lopputuloksest" jos sua häiritsee se et meil on kuva joka vaiheesta ni oleppa hyvä ja rullaa se hiiri alas ja katso lopputulos! Teist ei oo kuulunu mitää ootteks elos?!?! Seuraaks meit kukaa? :o:o  Kommentoikaa ihmeessä jotain,kritiikkiäkin saa laittaa,mutta asiallisesti...Mut valitelut sikseen ja nyt juhlimaaan! Onnee Heinin broooolle :--) <3


                                              Mansikkakakku:

Tarvitset: 4 munaa, 1.5 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta.


Lisää kulhoon munat,

sokeri.
Vatkaa hyvin, kuohkeaksi vaahdoksi.




Lisää ERI kulhoon jauhot,

leivinjauhe. Sekoita.

Siivilöi jauhot munavaahtoseokseen.




Sekoita varovasti ettei kuohkeus katoa.

Voitele vuoka.

Ripauttele pohja täyteen korppujauhoja!



Lisää taikina vuokaan. Paista uunissa 175 celsius-astetta noin 30 minuuttia, kunnes pinta on mukavan ruskea.



Leikkaa niin monta kerrosta kuin haluat. (täs kakus 3)

Kostutukseen mehua.


Kostuta jokainen kerros hyvin.





TÄYTTEEKSI:



Kermaa 2 dl ja vadelmahilloa.





Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla.

Levitä ensin kermavaahtoa tasaisesti joka puolelle.



Tee sama hillolle.



Toista sama joka kerrokselle.







PÄÄLIKERROS:


Tarvitset: mansikoita haluamasi määrän.


Leikkaa mansikat puoliksi.




Asettele haluamallasi tavalla.








KERMAPURSOTUS:

Tarvitset: 2 dl kermaa.


Vatkaa ja mausta.

Täytä pursotin/pakastepussi jossa kulmassa pieni reikä kermavaahdolla.


Aloita reunan pursotuksella.



Jatka sivujen pursotuksella.







 Siinä se nauti!! :))


Ei oo laisinkaan vaikea, tarkka ja huolellinen saa olla. NYT EI MUUTA KU JUHLII, ONNEE HEININ BROOOOLLEEE!! :) <3



 Taikinan pohjan ohje:       Täyte ja koristelu:


4 munaa,                                         mansikoita n.1litra
1.5 dl sokeria,                               kermaa 4 dl
2 dl vehnäjauhoja ja                           sokeria                            
1 tl leivinjauhetta.                                                         


                        

9 kommenttia:

  1. Oij! Namin näköstä :) Ja musta kuvia ei todellakaan oo liikaa! Just hyvin jää kuvien kautta mieleen missä järjestyksessä pitää laittaa noi aineet. Yks juttu ois kumminki hyvä. Vois laittaa loppuun koko ohjeen kokonaisuudessaan, että se olisi helppo tulostaa itselleen. Harvoin raahataan koneet leipomusten äärelle. :) Mutta on se näinkin ihan hyvä :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mäkin tykkään tosta Lotan ideasta!!

    Hyvän näkönen kakku! :-)

    Olis siistii että tekisitte jonkun haasteen, että joku helppo juttu minkä voi koristella miten haluu (esim perusmuffinssit) niin vaikka tonne teijän Formspringiin (LINKKI YLHÄÄLLÄ) jokasen pitäs laittaa kuvaa omista muffinsseista (tai mihin päädyttekään) ja te valkkaisitte hienoiten/hauskiten koristellut ja voittaja sais jonkun pikku palkinnon? Tai sitten vaikka sellanen että laita kuva itse tekemästäsi kesäherkusta ( saa olla syömistä, juomista, suolasta, makee jne) - juttu ja te valkkaisitte maukkaimman näkösen :) KOMMENTOIKAA KAIKKI MITÄ MIELTÄ OOTTE IDEASTA, JOTEN TYTÖT NÄKEE KANNATTAAKO KISA :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Y) mun puolesta peukut yläs tälle idealle

      Poista
  3. Namm tuokaa mullekki kakkuu:DD must noit kuvii on ihan sopivasti:) se on hyvä koska en oo ite mikää paras kokki:d mut ihana blogi teillä:))

    VastaaPoista
  4. Kiitos ideasta ano1 :-)
    Viimeisin ano: haha eikun leipomaan ;) voi kiitos! Mitä mieltä oot kisasta?

    VastaaPoista
  5. Kuvia munkin mielestä teen blogissa ihan sopivasti, joten ei tarvi jonkun yksittäisen äkäpussin mieliks niitä vähetää!
    Tosin mansikoista ei tarvis noin montaa lähikuvaa ;) vaikk söpöjä onkin :D
    Hei toimiikos täysin sama ohje (kostutukseen sama mehu, sama hillo jne) jos kakun kuorruttaa vaniljavaahdolla (flora vispi, meillä käytetään vaan sitä) ja koristelee vadelmilla kun niitä nyt kotona olis? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulis et toimii miksei toimis? Kyl me uskallettas kokeil :)

      Poista
  6. Kyllä se ano toimii, ite käytän jokaseen kakkuun vaan ko. vaniljavaahtoa :--)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista:)!